Καλώς ήρθατε !!!
στο ιστολόγιο της Πολιτικής Κίνησης των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ της Ανατολικής Αττικής...


είμαστε εδώ για να προβάλλουμε τις βασικές αρχές των Οικολόγων Πράσινων, που είναι: η αειφορία, η κοινωνική δικαιοσύνη, η μη βία, η άμεση και συμμετοχική δημοκρατία, ο σεβασμός στην ποικιλότητα, η αποκέντρωση και η επικουρικότητα, η προστασία και αποκατάσταση των φυσικών οικοσυστημάτων, η ποιότητα ζωής, η ατομική και κοινωνική ευθύνη και η ισονομία.


Επικοινωνήστε με τους Οικολόγους Πράσινους Ανατολικής Αττικής : ecogreensanattikis@gmail.com



Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος των προσφύγων στη Λέσβο.





Τις τελευταίες ημέρες γίναμε αποδέκτες καταγγελιών από πρόσφυγες για ξυλοδαρμούς στο κέντρο κράτησης της Παγανής ενώ τα ξημερώματα της Τρίτης 27 Οκτωβρίου οκτώ Αφγανοί - όλοι γυναικόπαιδα - βρήκαν τραγικό θάνατο μετά την ανατροπή της βάρκας που τους μετέφερε από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα κοντά στο ακρωτήριο Κόρακας της ΒΑ Λέσβου. Αναμένουμε άμεσα διερεύνηση για τις συνθήκες θανάτου των ανθρώπων αυτών έτσι ώστε να μην υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα. Ο κατάλογος των νεκρών διευρύνεται και η ελληνική πολιτεία αντιδρά σπασμωδικά και χωρίς σχέδιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, τις τελευταίες ημέρες και μετά την επίσκεψη στην Παγανή του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σ. Βούγια, αφέθηκε ελεύθερος μεγάλος αριθμός προσφύγων της Παγανής μεταξύ των οποίων υπήρχαν παιδιά, γυναίκες, ασθενείς και θύματα βασανιστηρίων. Τα ερωτήματα που θέτουν οι Οικολόγοι πράσινοι είναι Πού κατευθύνονται οι άνθρωποι αυτοί; Ποια κοινωνική ομπρέλα θα τους προστατεύσει; με άλλα λόγια Πού θα κοιμηθούν; Πού θα φάνε; Ποιος θα τους περιθάλψει; και Πού θα κατευθυνθούν τα θύματα βασανιστηρίων όταν το κέντρο που πρόσφερε σʼ αυτούς ιατρική, ψυχολογική και νομική βοήθεια βρίσκεται σε αναστολή της λειτουργίας του από το Νοέμβρη του 2008;
Άμεση ανάγκη η δημιουργία υποδομών και ειδική μέριμνα για όσους χρήζουν διεθνούς και ανθρωπιστικής προστασίας.
Τον Σεπτέμβριο ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος είχε πραγματοποιήσει ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις συνθήκες κράτησης στην Παγανή. Περισσότεροι από 800 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πάρα πολλά παιδιά, κυρίως από το Αφγανιστάν και τη Σομαλία, είναι στοιβαγμένοι σε ένα χώρο που δεν μπορεί να δεχτεί παραπάνω από 200 άτομα Δυστυχώς τίποτα δεν έχει αλλάξει και η συνεχιζόμενη συσσώρευση προσφύγων έχει δυσχεράνει την κατάσταση και καθιστά αδύνατη την λειτουργία του κέντρου. Οι εξεγέρσεις είναι καθημερινό φαινόμενο καθώς οι πρόσφυγες δεν μπορούν να ανεχθούν τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης και φυσιολογικά αντιδρούν καθώς δεν μπορούν να διανοηθούν πως η «πολιτισμένη» Ευρώπη, που ονειρεύονταν ένα καλύτερο μέλλον, τους υποδέχεται σε συνθήκες διαβίωσης χειρότερες και από αυτές των φυλακών του Αφγανιστάν.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν καταγγελίες για ξυλοδαρμούς προσφύγων και δεδομένου ότι τα καταγγελλόμενα είναι πάρα πολύ σοβαρά οι Οικολόγοι πράσινοι ζητούν διοικητική και ποινική εξέταση σε βάθος για να διερευνηθεί το ζήτημα χωρίς συγκαλύψεις. Πρέπει επιτέλους να αποδοθούν ευθύνες, προστατεύοντας απόλυτα τους μάρτυρες που υπάρχουν. Χωρίς την προστασία των μαρτύρων όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν θα καταλήξουμε και πάλι πουθενά.

Η Παγανή πρέπει να κλείσει άμεσα και οριστικά. Κάθε μέρα λειτουργίας της προσβάλει τον πολιτισμό μας.
Οικολόγοι Πράσινοι Ανατολικής Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου