Καλώς ήρθατε !!!
στο ιστολόγιο της Πολιτικής Κίνησης των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ της Ανατολικής Αττικής...


είμαστε εδώ για να προβάλλουμε τις βασικές αρχές των Οικολόγων Πράσινων, που είναι: η αειφορία, η κοινωνική δικαιοσύνη, η μη βία, η άμεση και συμμετοχική δημοκρατία, ο σεβασμός στην ποικιλότητα, η αποκέντρωση και η επικουρικότητα, η προστασία και αποκατάσταση των φυσικών οικοσυστημάτων, η ποιότητα ζωής, η ατομική και κοινωνική ευθύνη και η ισονομία.


Επικοινωνήστε με τους Οικολόγους Πράσινους Ανατολικής Αττικής : ecogreensanattikis@gmail.com



Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Πλυμμύρες στην Ανατολική Αττική




Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού στην Πεντέλη φυσικό – και οδυνηρό- επακόλουθο ήταν να ακολουθήσουν πλημμύρες. Με την πρώτη δυνατή βροχή στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές η φύση έδειξε για μια ακόμη φορά ότι εκδικείται.
Την Παρασκευή 16-11-2009 μια δίωρη μπόρα ήταν αρκετή να κάνει όλους τους χείμαρρους της περιοχής να πλημμυρίσουν και να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα. Οι δρόμοι γέμισαν με τόνους λάσπη, κορμούς δέντρων και μεγάλες πέτρες. Οι συγκοινωνίες διακόπηκαν και τα ελάχιστα αντιπλημμυρικά έργα φάνηκαν αδύναμα να συγκρατήσουν την ορμή του νερού.
Την Κυριακή 18-11-2009 κλιμάκιο των Οικολόγων Πράσινων, με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή της περιφέρειας Αττικής Γιώργο Μερτίρη, επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές στις περιοχές Νταού Πεντέλης, Αγ. Σπυρίδωνα και Ντράφι όπου διαπίστωσε το μέγεθος των προβλημάτων.
Κατά την περιοδεία διαπιστώθηκε ότι όλα τα φράγματα ανάσχεσης ήταν γεμάτα με φερτές ύλες και οι δρόμοι των περιοχών ήταν σε πολλά σημεία σχεδόν αδιάβατοι. Διαπιστώθηκαν επίσης ελλείψεις στον τρόπο καθαρισμού των φραγμάτων, αφού όλες οι φερτές ύλες από προηγούμενες βροχές δεν είχαν – όπως θα έπρεπε – απομακρυνθεί από τα σημεία των φραγμάτων, αλλά είχαν τοποθετηθεί ακριβώς δίπλα από τα φράγματα , ενώ μεγάλο μέρος τους είχε και πάλι καλύψει τα φράγματα.
Σε συνομιλίες του κλιμακίου με εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής έγινε σαφές ότι οι κάτοικοι περιμένουν από τους Οικολόγους Πράσινους τόσο πολιτικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των επερχόμενων φαινομένων του χειμώνα, όσο και εθελοντικές άμεσες δράσεις για την προστασία τόσο του βουνού όσο και των κατοικιών τους.
Ο υποψήφιος βουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Γιώργος Μερτίρης δήλωσε «Όλοι οι χείμαρροι- ποταμάκια στις περιοχές Νταου Πεντέλης, Ντράφι, Αγ. Σπυρίδωνα (για αυτά που έχω εικόνα) έχουν πλημμυρίσει και κλείσει μετά την προχθεσινή μπόρα . Έχουν πλημμυρίσει σπίτια, έχει φύγει γόνιμη γη…. Φαντάζομαι ότι το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις καμένες περιοχές… Δεν μπορούμε πιά να περιμένουμε. Η κοινωνία των πολιτών πρέπει να οργανωθεί και να δράσει. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα είναι συμπαραστάτες , στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους, σε όσες τοπικές πρωτοβουλίες αναπτυχθούν, για την προστασία της γόνιμης γης, για τον καθαρισμό δρόμων και ρεμάτων , για την αναδάσωση και το πρασίνισμα του καμένου βουνού. Όπως και στις φωτιές, που συμμετείχαμε ενεργά στις ομάδες δασοπυρόσβεσης, έτσι και τώρα θα σταθούμε στο πλευρό της φύσης και των ανθρώπων»
Καλούμε την Νομαρχία Αν. Αττικής να λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία του βουνού από τη διάβρωση και για την προστασία των κατοίκων από τις πλημμύρες.
Εμείς θα είμαστε εκεί, όποτε και αν χρειαστεί, να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατόν για να εμποδίσουμε τα χειρότερα.


Οικολόγοι Πράσινοι
Πολιτική Κίνηση Ανατολικής Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου