Καλώς ήρθατε !!!
στο ιστολόγιο της Πολιτικής Κίνησης των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ της Ανατολικής Αττικής...


είμαστε εδώ για να προβάλλουμε τις βασικές αρχές των Οικολόγων Πράσινων, που είναι: η αειφορία, η κοινωνική δικαιοσύνη, η μη βία, η άμεση και συμμετοχική δημοκρατία, ο σεβασμός στην ποικιλότητα, η αποκέντρωση και η επικουρικότητα, η προστασία και αποκατάσταση των φυσικών οικοσυστημάτων, η ποιότητα ζωής, η ατομική και κοινωνική ευθύνη και η ισονομία.


Επικοινωνήστε με τους Οικολόγους Πράσινους Ανατολικής Αττικής : ecogreensanattikis@gmail.com



Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΑΡΕΙΟΣ;

2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΑΡΕΙΟΣ;



Για όσους θέλουν να βλέπουν το αρχαίο παρελθόν με ευρύτερο πνεύμα, η Μάχη του Μαραθώνα συμβολίζει κυρίως το επίτευγμα μιας σχετικά μικρής δημοκρατικής κοινότητας πολιτών με περιορισμένα μέσα, να υπερασπίσει με επιτυχία την ανεξαρτησία της απέναντι σε μια κατά πολύ ισχυρότερη απολυταρχική αυτοκρατορία και να βάλει τις βάσεις για μια περίοδο με σπουδαία πολιτιστικά επιτεύγματα.

Τα 2.500 χρόνια από τη μάχη, που συμπληρώνονται αυτές τις μέρες, φέρνουν στην επικαιρότητα το έλλειμμα προστασίας των τόπων που συνδέονται με την κληρονομιά αυτή.

Πριν 10 χρόνια θυσιάστηκε για το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο, ο χώρος της τελευταίας φάσης της μάχης, στο Σχοινιά.
Σήμερα κινδυνεύει άμεσα με ανοικοδόμηση ο χώρος του Ιερού της Αγροτέρας Αρτέμιδος, στο Μετς, όπου τελούνταν στην αρχαιότητα οι ετήσιες θυσίες για την επέτειο της μάχης.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν επανειλημμένα συμπαρασταθεί στους αγώνες της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Μετς για τη διάσωση του χώρου του αρχαίου ιερού, ενώ έχουν φέρει το θέμα και στο ευρωκοινοβούλιο με ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου προς την Κομισιόν.

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση των κατοίκων, αλλά και αρκετών Μ.Κ.Ο., οι Οικολόγοι Πράσινοι θα συμμετέχουμε στο συμβολικό καθαρισμό της αρχαίας κοίτης του Ιλισού, αυτή την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί μπροστά στην εκκλησία της Αγ. Φωτεινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου