Καλώς ήρθατε !!!
στο ιστολόγιο της Πολιτικής Κίνησης των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ της Ανατολικής Αττικής...


είμαστε εδώ για να προβάλλουμε τις βασικές αρχές των Οικολόγων Πράσινων, που είναι: η αειφορία, η κοινωνική δικαιοσύνη, η μη βία, η άμεση και συμμετοχική δημοκρατία, ο σεβασμός στην ποικιλότητα, η αποκέντρωση και η επικουρικότητα, η προστασία και αποκατάσταση των φυσικών οικοσυστημάτων, η ποιότητα ζωής, η ατομική και κοινωνική ευθύνη και η ισονομία.


Επικοινωνήστε με τους Οικολόγους Πράσινους Ανατολικής Αττικής : ecogreensanattikis@gmail.com



Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Νομοσχέδιο για «Επιτάχυνση Μεγάλων Έργων – Στρατηγικών Επενδύσεων»:

Νομοσχέδιο για «Επιτάχυνση Μεγάλων Έργων – Στρατηγικών Επενδύσεων»:


ΝΟΣΤΑΛΓΕΙ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1960 Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

Τον εύκολο δρόμο της άνευ όρων ανάπτυξης εις βάρος της προστασίας του περιβάλλοντος, φαίνεται να επιλέγει για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για «Επιτάχυνση Μεγάλων Έργων – Στρατηγικών Επενδύσεων» που καταργεί σημαντικές δικλείδες ασφαλείας.
Το νομοσχέδιο επαναφέρει κανόνες που θυμίζουν την περίοδο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου και εκεί η ταχύτητα ήταν το ζητούμενο. Οι καταστροφικές για το περιβάλλον συνέπειες της εμπειρίας εκείνης είναι γνωστές, όπως γνωστό είναι ότι οι διαδικασίες εκείνες τελικά δε βοήθησαν ούτε την οικονομία.
Η σημερινή κρίση δεν είναι αφορά μόνο την οικονομία, αλλά και την κοινωνία και το περιβάλλον. Η κρίσιμη λοιπόν οικονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπεται να αποτελεί δικαιολογία για περαιτέρω υποβάθμιση του περιβάλλοντος, φέρνοντας εκ νέου στο προσκήνιο παρωχημένα και κυρίως, αποτυχημένα νομοθετικά εργαλεία.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την επιλογή αυτή και τονίζουν ότι δεν υπάρχει διέξοδος από την οικονομική κρίση χωρίς ταυτόχρονες θετικές απαντήσεις για το περιβάλλον και την κοινωνία.
Κύριος τρόπος επιτάχυνσης των διαδικασιών για τις επενδύσεις οφείλει να είναι η επείγουσα ολοκλήρωση των μηχανισμών που προβλέπει ήδη η νομοθεσία, όπως οι δασικοί χάρτες, το κτηματολόγιο, η καταγραφή του φυσικού πλούτου της χώρας, καθώς και ένας βιώσιμος χωροταξικός σχεδιασμός.
«Ένα σαφές πλαίσιο εφαρμοσμένης περιβαλλοντικής προστασίας και οριοθέτησης χρήσεων, αποτελεί το μόνο τρόπο να τηρείται αποτελεσματικά η περιβαλλοντική νομοθεσία χωρίς να χρειάζεται να γίνουν κάθε φορά από την αρχή όλες οι μελέτες», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Παρασκευόπουλος. «Δε μπορεί να αποτελεί εθνικό στόχο να γίνουμε χώρα υποδοχής επενδύσεων που δεν είναι αποδεκτές πουθενά αλλού».

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου