Καλώς ήρθατε !!!
στο ιστολόγιο της Πολιτικής Κίνησης των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ της Ανατολικής Αττικής...


είμαστε εδώ για να προβάλλουμε τις βασικές αρχές των Οικολόγων Πράσινων, που είναι: η αειφορία, η κοινωνική δικαιοσύνη, η μη βία, η άμεση και συμμετοχική δημοκρατία, ο σεβασμός στην ποικιλότητα, η αποκέντρωση και η επικουρικότητα, η προστασία και αποκατάσταση των φυσικών οικοσυστημάτων, η ποιότητα ζωής, η ατομική και κοινωνική ευθύνη και η ισονομία.


Επικοινωνήστε με τους Οικολόγους Πράσινους Ανατολικής Αττικής : ecogreensanattikis@gmail.com



Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

8.3.2010
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:
ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ….

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σηματοδοτεί τον διαρκή αγώνα των γυναικών για τα δικαιώματά τους στην εργασία αλλά και στην εκτός εργασίας ζωής τους, συντελώντας στην διαμόρφωση μιας πιο βιώσιμης κοινωνίας .
Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ θεωρούν την ημέρα αυτή επίκαιρη και αναγκαία, όχι ως έκφραση συμπαθείας των ανδρών προς τις γυναίκες, αλλά ως ημέρα διεκδίκησης και χειραφέτησης των ίδιων των γυναικών και αλλαγή νοοτροπίας των αντρών ώστε να βελτιωθεί και η μεταξύ τους σχέση
Σε πολλές χώρες καταπατούνται ακόμη τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών ενώ το αίτημα για πλήρη ισότητα των δύο φύλων σε όλο τον κόσμο παραμένει ανικανοποίητο.
Σε συνθήκες γενικότερης κρίσης, όπως σήμερα, η ενδυνάμωση των γυναικών έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς κατά κανόνα οι γυναίκες είναι αυτές που πλήττονται περισσότερο. Αντίθετα μέρος της λύσης για το ξεπέρασμα της βαθιάς κρίσης που ζούμε είναι η δημιουργία και η ενίσχυση δομών κοινωνικής στήριξης ώστε να μειωθεί το διπλό βάρος που επωμίζονται στην εργασία και στην οικογένεια.
Η «Ημέρα της Γυναίκας» μας θυμίζει ότι έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε μέχρι να φθάσουμε στην ημέρα εκείνη όπου θα υπάρχουν «γυναίκες που τα δικαιώματά τους δεν θα έχουν φύλο».

Αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, με την εκπρόσωπο τύπου Ιωάννα Κοντούλη, θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις και την πορεία που οργανώνουν σήμερα το απόγευμα συνεργαζόμενες γυναικείες οργανώσεις.


Η Εκτελεστική Γραμματεία των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου