Καλώς ήρθατε !!!
στο ιστολόγιο της Πολιτικής Κίνησης των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ της Ανατολικής Αττικής...


είμαστε εδώ για να προβάλλουμε τις βασικές αρχές των Οικολόγων Πράσινων, που είναι: η αειφορία, η κοινωνική δικαιοσύνη, η μη βία, η άμεση και συμμετοχική δημοκρατία, ο σεβασμός στην ποικιλότητα, η αποκέντρωση και η επικουρικότητα, η προστασία και αποκατάσταση των φυσικών οικοσυστημάτων, η ποιότητα ζωής, η ατομική και κοινωνική ευθύνη και η ισονομία.


Επικοινωνήστε με τους Οικολόγους Πράσινους Ανατολικής Αττικής : ecogreensanattikis@gmail.com



Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009


Οι Οικολόγοι Πράσινοι προτείνουμε μια επανάσταση για το κλίμα:


1. Κτίρια χωρίς ενεργειακή σπατάλη: Οικονομικά κίνητρα για καλύτερη μόνωση και αντικατάσταση εξοπλισμού στα υφιστάμενα κτίρια. Από το 2015 όλα τα νεόδμητα κτίρια να παράγουν όση ενέργεια καταναλώνουν.
2. Νέα ενεργειακή κουλτούρα: Να πάψουμε να χρησιμοποιούμε την ενέργεια αλόγιστα! Ενημέρωση των πολιτών, ορθολογική τιμολόγηση ενέργειας με κίνητρα για εξοικονόμηση.
3. Ανάπτυξη της ανανεώσιμης ενέργειας. Απλό και αποτελεσματικό θεσμικό πλαίσιο και οικονομικά κίνητρα για μικρά και μεγάλα έργα ενέργειας από τον ήλιο, τον άνεμο, τη βιομάζα, τη γεωθερμία, τα κύματα.
4. Συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στην εκμετάλλευση του ανανεώσιμου ενεργειακού πλούτου της χώρας μας. Κάθε δήμος ή κοινότητα, και ένα έργο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.).
5. Εγχώρια έρευνα και ανάπτυξη βιομηχανίας τεχνολογιών ΑΠΕ όπως ηλιακοί θερμοσίφωνες, φωτοβολταϊκά, συστήματα δασικής και αγροτικής βιομάζας και γεωθερμίας.
6. Προτεραιότητα σε προϊόντα που δεν έρχονται από μακριά και επιβαρύνουν λιγότερο το κλίμα με τη μεταφορά τους.
7. Λογική και ισορροπημένη διατροφή, καθώς η εντατική παραγωγή κρέατος επιβαρύνει και αυτή το κλίμα.
8. Στροφή στο σιδηρόδρομο ώστε να γίνει κορμός των μεταφορών για μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις, με τις οδικές μεταφορές να αναλαμβάνουν συμπληρωματικό ρόλο.
9. Εναλλακτικές λύσεις για το ΙΧ, ώστε να μην το νιώθουμε πια καθημερινή ανάγκη. Πόλεις φιλικές στο περπάτημα και το ποδήλατο, ενίσχυση της δημόσιας συγκοινωνίας.
10. Φρένο στη βρώμικη ενέργεια: Καμιά νέα άδεια για λιγνίτη, λιθάνθρακα ή πυρηνικά. Έγκαιρη ενίσχυση και επέκταση στο ηλεκτρικό σύστημα, ώστε να μπορεί να δεχθεί με ασφάλεια μεγάλη διείσδυση ΑΠΕ.
Οικολόγοι Πράσινοι Ανατολικής Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου