Καλώς ήρθατε !!!
στο ιστολόγιο της Πολιτικής Κίνησης των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ της Ανατολικής Αττικής...


είμαστε εδώ για να προβάλλουμε τις βασικές αρχές των Οικολόγων Πράσινων, που είναι: η αειφορία, η κοινωνική δικαιοσύνη, η μη βία, η άμεση και συμμετοχική δημοκρατία, ο σεβασμός στην ποικιλότητα, η αποκέντρωση και η επικουρικότητα, η προστασία και αποκατάσταση των φυσικών οικοσυστημάτων, η ποιότητα ζωής, η ατομική και κοινωνική ευθύνη και η ισονομία.


Επικοινωνήστε με τους Οικολόγους Πράσινους Ανατολικής Αττικής : ecogreensanattikis@gmail.com



Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Συντονισμένη προσπάθεια για την απελευθέρωση του Έλληνα δασκάλου στο Πακιστάν, ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι




Η Θεματική Ομάδα Διεθνών Ζητημάτων των Οικολόγων Πράσινων εκφράζει την αλληλεγγύη της στον Έλληνα δάσκαλο Θανάση Λερούνη, ο οποίος έχει απαχθεί από αντάρτες στο Πακιστάν, στην περιοχή των Καλάς και ζητά την απελευθέρωσή του. Ο Θ. Λερούνης είναι επικεφαλής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Έλληνες Εθελοντές».
Στο πρόσωπο του Θ. Λερούνη πλήττεται ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη. Πλήττεται όμως παράλληλα και η αξιοπιστία της χώρας μας, η οποία φαίνεται να μην έχει θέσει ως προτεραιότητα την απελευθέρωση του συμπολίτη μας.

Ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εξακριβωθεί η κατάσταση της υγείας του Θανάση Λερούνη. Παράλληλα οφείλει να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις, τόσο με τις πακιστανικές αρχές όσο και μέσω άλλων διαύλων, ώστε ο Θανάσης Λερούνης να απελευθερωθεί το συντομότερο δυνατόν και να συνεχίσει την εθελοντική του προσφορά.
Περιττό να υπενθυμίσουμε στο ΥΠΕΞ ότι ανάμεσα στις αρμοδιότητές του είναι και η προστασία των Ελλήνων πολιτών στο εξωτερικό. Πόσο μάλλον στην περίπτωση του Θ. Λερούνη, που βρίσκεται στο Πακιστάν σε αποστολή που χρηματοδοτείται από κονδύλια του ΥΠΕΞ
Η ΘΟ Διεθνών Ζητημάτων έχει ζητήσει άμεση συνάντηση τόσο με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών όσο και με την πρεσβεία του Πακιστάν στην Αθήνα, ώστε να θέσει το ζήτημα και να ενημερωθεί για έως τώρα ενέργειές τους.
Η σκέψη μας βρίσκεται στον συμπολίτη μας και στους οικείους του, καθώς και στους ανθρώπους που μέχρι τώρα βοηθούσε σε καθημερινή βάση.
Θεματικές - Διεθνείς Σχέσεις
Οικολόγοι Πράσινοι Ανατολικής Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου