Καλώς ήρθατε !!!
στο ιστολόγιο της Πολιτικής Κίνησης των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ της Ανατολικής Αττικής...


είμαστε εδώ για να προβάλλουμε τις βασικές αρχές των Οικολόγων Πράσινων, που είναι: η αειφορία, η κοινωνική δικαιοσύνη, η μη βία, η άμεση και συμμετοχική δημοκρατία, ο σεβασμός στην ποικιλότητα, η αποκέντρωση και η επικουρικότητα, η προστασία και αποκατάσταση των φυσικών οικοσυστημάτων, η ποιότητα ζωής, η ατομική και κοινωνική ευθύνη και η ισονομία.


Επικοινωνήστε με τους Οικολόγους Πράσινους Ανατολικής Αττικής : ecogreensanattikis@gmail.com



Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Ενημέρωση και Συνεργασία των Οικολόγων Πράσινων με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης


Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της συνεργασίας των Οικολόγων Πράσινων με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντιπροσωπεία της Πολιτικής Κίνησης Ανατολικής Αττικής συναντήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 2009 με το Δήμαρχο Παλλήνης κο Σπύρο Κωνσταντά.

Η συνάντηση κύλησε σε φιλικό και δημιουργικό κλίμα και εντοπίστηκαν τα προβλήματα του Δήμου και ανταλλάχτηκαν απόψεις για την προώθηση λύσεων κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποδεκτών.
Η αντιπροσωπεία της Τ.Π.Κ Αν. Αττικής των Οικολόγων Πράσινων έθεσε στο Δήμαρχο τα παρακάτω θέματα:

Κτήμα Καμπά: Δηλώθηκε η κάθετη αντίθεση των Ο.Π στην δημιουργία χώρου αντίστοιχου του Mall στο κτήμα. Προτάθηκε να υπάρξει συνεργασία Δήμου και Νομαρχίας ή εν όψει του Καποδίστρια 2 του νέου Μητροπολιτικού Δήμου και της Περιφέρειας ώστε να απαλλοτριωθεί ή να αγοραστεί η έκταση από τον σημερινό ιδιοκτήτη και να ανεγερθεί το διοικητικό κέντρο τόσο του νέου Μητροπολιτικού Δήμου, όσο και της νέας δομής Δευτεροβάθμιου ΟΤΑ που θα προκύψει. Ο χώρος προσφέρεται για μια τέτοια χρήση αφού είναι και συγκοινωνιακός κόμβος. Εννοείται ότι τα κτήρια που θα κατασκευασθούν θα είναι ενταγμένα στο φυσικό τοπίο και θα δημιουργηθεί και τεράστιο υπερτοπικό Πάρκο.
Λόφος Λεβίδη: Είναι ο μοναδικός πνεύμονας της περιοχής και λαμβανομένου υπόψη ότι η περιοχή της Ανω Μπαλάνας σύντομα θα ενταχθεί στο σχέδιο είναι άμεση ανάγκη αυτός ο χώρος να αξιοποιηθεί υπέρ των πολιτών. Είτε με αγορά από τους σημερινούς ιδιοκτήτες, είτε με συμφωνία μαζί τους και το νέο Υπουργείο Περιβάλλοντος ώστε μικρό μέρος του να αξιοποιηθεί ως αναψυκτήριο χαμηλής όχλησης και όλος ο υπόλοιπος χώρος να αποδοθεί στους κατοίκους ως πάρκο.
Ρέμα Παλλήνης: Είναι ένα καταπληκτικό φυσικό απόθεμα της περιοχής που αν αξιοποιηθεί κατάλληλα και με την συνεργασία του νέου Δήμου που θα προκύψει στην Παραλία (Πικέρμι- Ραφήνα) μπορεί να αποτελέσει ένα πρότυπο περιβαλλοντικής αναβάθμισης μιας υποβαθμισμένης περιοχής που θα περιλαμβάνει πεζοδρόμηση και ποδηλατοδρόμο σε όλο το μήκος του ρου μέχρι τις εκβολές με ένα σύμπλεγμα χώρων αθλητισμού και υπαίθριων παιδότοπων.
Νότια Πεντέλη: Μετά τις τελευταίες πυρκαγιές στην περιοχή του Δήμου που εφάπτεται με το όρος Πεντέλη είναι άμεση ανάγκη η εγρήγορση όλων των υπηρεσιών του Δήμου τόσο για να προστατέψουν τη γη από τις ορέξεις των οποιονδήποτε καταπατητών ή άλλων συμφερόντων, όσο και για να προβούν σε άμεση αποκατάσταση όλων των καμένων περιοχών με ευρείας κλίμακας αναδασώσεις και σπορών ώστε να προστατευθεί άμεση από τη διάβρωση το βουνό και να συγκρατηθεί η γόνιμη γη στις πλαγιές.
Αποχέτευση: Ο Δήμος οφείλει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για κατασκευή μικρού ΚΕΛ στα όριά του, το οποίο θα λειτουργεί με τον πλέον συμβατό τρόπο για το περιβάλλον. Το παραγόμενο νερό θα διοχετεύεται για πότισμα του αστικού πρασίνου – το οποίο θα πρέπει άμεσα να αναβαθμιστεί και να πολλαπλασιαστεί- και το υπόλοιπο να διοχετεύεται καθαρό στο ρέμα Παλλήνης για να βελτιωθεί η φυσική αναγέννηση στο ρέμα σε συνδυασμό με τα έργα αναβάθμισης του ρέματος.
Λαϊκές αγορές: Στο Δήμο λειτουργούν 2 λαϊκές αγορές οι οποίες όμως δεν αλλάζουν θέση λειτουργίας κάθε 6 μήνες όπως ο νόμος ορίζει. Αυτό δημιουργεί προβλήματα στους κατοίκους των δρόμων λειτουργίας τους. Πρέπει άμεσα ο Δήμος να υλοποιήσει την παλαιότερη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να βρει εναλλακτικές θέσεις για τις λαϊκές αγορές, σύμφωνα και με την εκφρασμένη θέση όλων των κατοίκων.
Λόφος Έντισον: Να ενωθούν όλοι οι δρόμοι που οδηγούν προς τον κυκλικό δρόμο περιμετρικά των κατοικιών στο λόφο, αφού μάλιστα αυτό προβλέπεται και από την ρυμοτόμηση της περιοχής και είναι και πάγιο αίτημα των κατοίκων.
Κεραία Κάντζας: Να ελέγξει η Δημοτική Αρχή την νομιμότητα εγκατάστασης της κεραίας με τους προβλεπόμενους νόμους για την απόσταση από τις κατοικίες και τα γύρω σχολεία.. Πρέπει να γίνει συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής και να υποχρεωθεί ο ιδιοκτήτης και η εταιρία να μεταφέρουν άμεσα την κεραία εκτός αστικού ιστού.

Για την Πολιτική Κίνηση Οικολόγων Πράσινων Ανατολικής Αττικής
Ο Συντονιστής : Γιώργος Παπαστεφάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου