Καλώς ήρθατε !!!
στο ιστολόγιο της Πολιτικής Κίνησης των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ της Ανατολικής Αττικής...


είμαστε εδώ για να προβάλλουμε τις βασικές αρχές των Οικολόγων Πράσινων, που είναι: η αειφορία, η κοινωνική δικαιοσύνη, η μη βία, η άμεση και συμμετοχική δημοκρατία, ο σεβασμός στην ποικιλότητα, η αποκέντρωση και η επικουρικότητα, η προστασία και αποκατάσταση των φυσικών οικοσυστημάτων, η ποιότητα ζωής, η ατομική και κοινωνική ευθύνη και η ισονομία.


Επικοινωνήστε με τους Οικολόγους Πράσινους Ανατολικής Αττικής : ecogreensanattikis@gmail.com



Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΦΟΡΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΥΣΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κάλεσμα, πιστεύουμε και επιδιώκουμε τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Αττικής με την εφαρμογή μιας πράσινης πολιτικής.

Στόχος μας είναι η επίλυση των χρόνιων προβλημάτων των αφιλόξενων αστικών κέντρων της υπό συζήτηση περιοχής, της ρύπανσης, του κυκλοφοριακού χάους, της κυριαρχίας του μπετόν, της μοναξιάς της απρόσωπης καθημερινότητας, της διόγκωσης της ανεργίας, της γενικευμένης φτώχειας, της αύξησης της εγκληματικότητας και της χωρίς φραγμούς καταστολής, υπό το πρίσμα της οικονομικής κρίσης και της υποταγής στις απαιτήσεις του ΔΝΤ.

Οι κλασικές πολιτικές δυνάμεις με την εκλογική αναμέτρηση στο χώρο της αυτοδιοίκησης θα επιδιώξουν την καταγραφή και συντήρηση της κομματικής τους συσπείρωσης, παρά τους αντίθετους γι αυτό ισχυρισμούς, επιτρέποντας στις ελάχιστες εξαιρέσεις απλά να επιβεβαιώσουν τον κανόνα.

Αντίθετα, ο φορέας που οραματιζόμαστε γι αυτές τις αυτοδιοικητικές/ περιφερειακές εκλογές, θα αναμετρηθεί όχι για να καταγραφεί, αλλά για να διεκδικήσει - σε μια ιδανική κλίμακα, όπως αυτή της περιφέρειας - το δικαίωμα να σχεδιάσει και να υποστηρίξει τις πόλεις του μέλλοντος εφαρμόζοντας πράσινες πολιτικές.
Πράσινες πολιτικές, που θα επικεντρώνουν σε:
• Προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου (ελεύθεροι χώροι, δάση, υδάτινοι πόροι, καταπολέμηση ρύπανσης), γιατί η βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας είναι πλούτος για όλους μας και τον καθένα χωριστά.
• Δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή σε όλους τους τομείς (μεταφορές, εξοικονόμηση ενέργειας, ΑΠΕ), γιατί είμαστε απλά μέρος ενός μεγάλου συνόλου, του πλανήτη.
• Πράσινη στροφή στην κοινωνία και στην οικονομία (καινοτόμες οικονομικές δραστηριότητες), γιατί σέβονται την οικολογική ισορροπία και τους φυσικούς πόρους, που είναι περιουσία όλων μας, προωθώντας τα συλλογικά αγαθά (μέσα μαζικής μεταφοράς, δημόσιοι χώροι), γιατί μειώνουν το κόστος ζωής και ωφελούν τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα.
• Δημιουργία νέων μορφών οικονομίας, κοινωνικής και αλληλέγγυας (σύνδεσμοι παραγωγών – καταναλωτών, τοπικά ανταλλακτικά συστήματα, κοινωνικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί), γιατί εξασφαλίζουν οικονομικά αυτούς που συμμετέχουν και τους δίνουν τη δυνατότητα να καθορίζουν την οικονομική δραστηριότητά τους, στηρίζοντας έτσι τις τοπικές κοινωνίες.
• Θεσμοθετημένες διαδικασίες αμεσοδημοκρατικού και συμμετοχικού χαρακτήρα (δημοψηφίσματα, θεματικές επιτροπές, κοινωνική διαβούλευση, συλλογική εκτελεστική εξουσία, εφαρμογή της απλής αναλογικής, έμμεση εκλογή περιφερειάρχη – αντιπεριφερειαρχών, εφαρμογή της αρχής της εναλλαγής), γιατί πρέπει ο πολίτης να πάψει να είναι σε απόσταση από το κέντρο λήψης των αποφάσεων και να αποτελέσει τον καθοριστικό παράγοντα τους.

Οι απαιτήσεις της οικονομικής, οικολογικής και κοινωνικής κρίσης, καθώς και τα ιδιαίτερα δεδομένα της Αττικής, απαιτούν αυτόνομη παρουσία, ενός ανοιχτού, δημοκρατικού, πράσινου σχήματος στις Περιφερειακές Εκλογές.

Εμείς που υπογράφουμε, επιδιώκουμε την ευρύτερη δυνατή συνάντηση ενεργών πολιτών και κινήσεων, που συγκλίνουν προγραμματικά σε μια πρόταση βιωσιμότητας για την Περιφέρεια της Αττικής, υπερβαίνοντας τα κομματικά τείχη και συγκροτώντας μια πειστική εναλλακτική λύση, τη λύση που θέλουν και μπορούν οι ενεργοί πολίτες στην Αττική.

Με βάση τα παραπάνω, οι υπογράφοντες καλούμε στην ιδρυτική συνέλευση του Περιφερειακού Φορέα, που θα γίνει τη Δευτέρα 19/7 και ώρα 19.00 στη Νομική Βιβλιοθήκη, (Μαυρομιχάλη 23 Εξάρχεια, Αθήνα).




ΟΝΟΜ / ΜΟ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ / ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
ΠΕΡΙΟΧΗ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου