Καλώς ήρθατε !!!
στο ιστολόγιο της Πολιτικής Κίνησης των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ της Ανατολικής Αττικής...


είμαστε εδώ για να προβάλλουμε τις βασικές αρχές των Οικολόγων Πράσινων, που είναι: η αειφορία, η κοινωνική δικαιοσύνη, η μη βία, η άμεση και συμμετοχική δημοκρατία, ο σεβασμός στην ποικιλότητα, η αποκέντρωση και η επικουρικότητα, η προστασία και αποκατάσταση των φυσικών οικοσυστημάτων, η ποιότητα ζωής, η ατομική και κοινωνική ευθύνη και η ισονομία.


Επικοινωνήστε με τους Οικολόγους Πράσινους Ανατολικής Αττικής : ecogreensanattikis@gmail.com



Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΑ ΔΑΣΗ: ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΑ ΔΑΣΗ: ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ

Μνήμες από τις καταστροφικές πυρκαγιές των περασμένων καλοκαιριών, ξύπνησαν οι νέες φωτιές στα δάση μας. Για το θέμα αυτό, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για το έλλειμμα πολιτικής βούλησης να προστατευθούν αποτελεσματικά όσα δάση μας έχουν απομείνει. Τα μέτρα πρόληψης, αντί να αντιμετωπίζονται ως ζήτημα ζωής και θανάτου, αφήνονται τελευταία σε προτεραιότητα, με ό,τι απομένει από τις περικοπές. Οι Οικολόγοι Πράσινοι προειδοποιούσαμε από το Μάρτιο σε ώτα μη ακουόντων.
Στο μεταξύ οι δασικοί χάρτες παραμένουν απλή εξαγγελία, η διατήρηση της δόμησης εκτός σχεδίου εξακολουθεί να δημιουργεί προσδοκίες σε συμφέροντα εμπρηστών και καταπατητών, η έμφαση δίνεται πάλι στην καταστολή και όχι στην πρόληψη.
Η έκκλησή μας προς τους πολίτες είναι να στηρίξουμε όλοι τις πρωτοβουλίες πυροφύλαξης και να ενισχύσουμε το έργο τους. Μέχρι πότε όμως η Πολιτεία θα περιμένει με σταυρωμένα χέρια την επόμενη καταστροφική πυρκαγιά;»
Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου