Καλώς ήρθατε !!!
στο ιστολόγιο της Πολιτικής Κίνησης των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ της Ανατολικής Αττικής...


είμαστε εδώ για να προβάλλουμε τις βασικές αρχές των Οικολόγων Πράσινων, που είναι: η αειφορία, η κοινωνική δικαιοσύνη, η μη βία, η άμεση και συμμετοχική δημοκρατία, ο σεβασμός στην ποικιλότητα, η αποκέντρωση και η επικουρικότητα, η προστασία και αποκατάσταση των φυσικών οικοσυστημάτων, η ποιότητα ζωής, η ατομική και κοινωνική ευθύνη και η ισονομία.


Επικοινωνήστε με τους Οικολόγους Πράσινους Ανατολικής Αττικής : ecogreensanattikis@gmail.com



Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Το πολιτικό σύστημα εξαιρεί τον εαυτό του από τις περικοπές….

«ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ» ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ;
Το πολιτικό σύστημα εξαιρεί τον εαυτό του από τις περικοπές….

Σοβαρό πολιτικό θέμα δημιουργεί η επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων για γενναία αναπροσαρμογή της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων για το 2010. Νεότερη υπουργική απόφαση αυξάνει το ποσό κατά 31% ή κατά 11,6 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο ποσό, μειωμένο σημαντικά λόγω των μέτρων λιτότητας. Ερωτηματικά δημιουργεί και το γεγονός ότι, ενώ η αρχική υπουργική απόφαση με τα μειωμένα ποσά υπογραφόταν από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση, τη νεότερη απόφαση υπογράφει η υφυπουργός κ.Τζάκρη.
Για το θέμα αυτό, ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος δήλωσε:
«Πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα χρεοκοπίας του πολιτικού συστήματος. Άσχετα από την αιτιολόγηση της αναπροσαρμογής, στους πολίτες φθάνει το μήνυμα ότι το πολιτικό σύστημα υπερασπίζει τα δικά του οικονομικά συμφέροντα πολύ πιο αποτελεσματικά από αυτά της κοινωνίας. Η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων είναι για να ενθαρρύνει την αυτονόμησή τους από μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, όχι από το δημόσιο αίσθημα και την αγωνία των πολιτών απέναντι στην κρίση».

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου